TANULJ TE IS A TANEXTBEN!

 

Miért gyere a TANEXT Akadémia Szakképző Iskolába?

Tehetséges vagy! Itt a helyed! Gyere a szakgimnáziumi képzésbe tanulni!

A szakgimnáziumban szakmai érettségi végzettséget adó érettségire és ehhez kapcsolódó szakképesítés megszerzésére, szakirányú felsőfokú iskolai továbbtanulásra, szakirányú munkába állásra felkészítő képzés folyik.

2020 szeptemberétől a köznevelési területen az 5 éves szakgimnáziumban pedagógiai-közművelődési, illetve számos művészeti területen folyik a képzés.

A szakgimnáziumi képzés (4+1 éves) 

 • a középfokú művészeti képzés területén nem csak az oktatásban nagy tapasztalattal rendelkező tanároktól tanulhatsz, de a szakmájukban is kiváló szakemberek, így naprakész tudással rendelkeznek az adott témakörökben.
 • Iskolánk a középfokú művészeti képzés területén országos, sőt a zenei területen nemzetközi elismertséget szerzett tehetséges tanulói által a közel évtizedes kitartó munkájának köszönhetően.

Miért jó nálunk tanulni?

 • TÜRELMES, SZAKKÉPZETT OKTATÓK
 • INNOVATÍV OKTATÁS
 • PÁRHUZAMOS MŰVÉSZETI KÉPZÉS
 • KORÁBBI TANULMÁNYAIDAT BESZÁMÍTJUK
 • NAPPALI TAGOZATON TB JOGVISZONY, CSALÁDI PÓTLÉK és DIÁKIGAZOLVÁNY IGÉNYELHETŐ
 • ÉRETTSÉGIRE ÉPÜLŐ 2 ÉVES KÉPZÉSEK
 • ESTI TAGOZATON HETI KÉT TANÍTÁSI NAP

MŰVÉSZETI TAGOZAT KÉPZÉSEI (ÉRETTSÉGIVEL 5 ÉVES)

A tagozaton tanítást vállaló művészek tanítás iránti elhivatottsága, szakmai felkészültsége és személyes példamutatása garantálja az eredményes, értékteremtő munkát. Olyan szellemi közeg alakulhat ki, ami a tanár-diák, diák-diák és tanár-tanár közötti párbeszédet, együtt gondolkodást segíti. „Művészetis”-nek lenni, akár diákról vagy tanárról, zenészről vagy képzősről van szó, életre szóló kötődést jelent. „Művészetis”-nek lenni szemlélet és gondolkodásmód.

JAZZ ZENÉSZ II.

Szakirányok:

Jazz-énekes,
Jazz-zenész

 

KÉPZŐ-ÉS IPARMŰVÉSZET

Szakirányok:

Divatstílus- és jelmeztervező,
Kerámiaműves képzés

KLASSZIKUS ZENÉSZ II.

Szakirányok:

Klasszikus zenész,
Magánénekes,
Zeneelmélet-szolfézs

 

ARTISTA

Szakirány:

Zsonglőr

 

MŰVÉSZETI TAGOZAT KÉPZÉSEI (3 ÉVES Érettségi nélkül)

NÉPI KÉZMŰVES

Szakirány:

Faműves, fajátékkészítő;

Fazekas

 

PEDAGÓGIAI ÉS KÖZMŰVELŐDÉSI TAGOZAT

PEDAGÓGIAI MUNKATÁRS

Szakirány:

Pedagógiai asszisztens

 

Kinek ajánljuk a képzést?

Akik szeretnének gyerekekkel foglalkozni a munkájuk során, mert

 • fontosnak tartják, hogy minél több kisgyerek nőjön fel kiegyensúlyozott és boldog környezetben,
 • tenni akarnak azért, hogy a rájuk bízott óvodások, iskolások ne csak megtanulják a tananyagot, hanem játszva, kreatívan, innovatív módszerekkel tanuljanak.

Gyógypedagógiai asszisztens

A Gyógypedagógiai segítő munkatárs részt vesz a közvetlen gyógypedagógiai munka előkészítésében. Közreműködik a tanórai, a tanórán kívüli és intézményen kívüli foglalkozások előkészítésében és lebonyolításában. Közreműködik a fogyatékos személyek körében végzett általános jellegű nevelési, oktatási feladatokban.

 

KÖZMŰVELŐDÉSI MUNKATÁRS

Kinek ajánljuk a képzést?

Ajánljuk mindazoknak, 

 • akiknek lételeme a nyüzsgés és természetes közegei közé tartoznak a koncertek, fesztiválok, kis- és nagyrendezvények, 
 • akik a rendezvényszervezésben képzelik el a jövőjüket 

Szeretsz rendezvényeket szervezni? Lételemed, hogy emberek között legyél? Már ezer éve részt veszel a közösségi életben? Most is DÖK tag vagy? Szeretnéd, hogy településed élete izgalmas és szórakoztató legyen? Lennének ötleteid, hogy milyen eseményeket és rendezvényeket szervezzenek az iskoládban vagy a városodban? Jól tudsz kapcsolatot teremteni? Akkor vágj bele és tanulj nálunk közművelődési munkatársnak! 

Az érettségi vizsga tárgyai: magyar nyelv és irodalom, idegen nyelv, történelem, matematika és a szakgimnázium ágazatának megfelelő szakmai vizsgatárgy

A szakmai képzések eredményes elvégzése módot ad a középfokú tanulmányok (elsődlegesen zenei/művészeti/humán) felsőfokú folytatására, az érettségi bizonyítvány, illetve középfokú végzettséget igénylő munkakörök betöltésére.

 

Érettségi után hova menjek továbbtanulni?

Válassz egy szakmát magadnak a Tanextben!

A MŰVÉSZETI, PEDAGÓGIAI ÉS KÖZMŰVELŐDÉSI TAGOZAT képzéseire érettségivel is lehet jelentkezni, ekkor a képzési idő 2 év. 

JELENTKEZÉSZ HATÁRIDŐ: 2020. AUGUSZTUS 31., illetve FOLYAMATOS 

A művészeti, pedagógiai és közművelődési tagozat képzéseiről felvilágosítás kérhető az igazgato@tanext.hu e-mail címen, továbbá részletesebb leírás olvasható a http://tanext.hu/budapest honlap képzések menü pontja alatt.

Cimké(k): Hírek
Beküldve: 2020.08.22 01:11
Vissza a lap tetejére