Sportnap

Sporttörténeti eseménynek lehettünk tanúi 2012. április 4-én az Üllői út 132-es szám ódon falai között. Első alkalommal került megrendezésre a Tanext Akadémia Kupa barátságos viadala, melynek keretében a vállalkozó szellemű Budapesti Tanext Vitézek és Sporthölgyek, Simontornya nevezett bajnokaival és vállalkozószellemű két Sporthölgyével mérték össze erejüket a legkülönbözőbb párviadali ágakban.

A szurkolótábor nagy izgalmával és a hazaiak készülődésével megkezdett nap reggelén, a Segít7ek csoport vállalkozó szellemű tagjainak és diáklányaink lelkes pompámmá avatása és festése után, az énekkarral felvértezve hölgykoszorúnk megragadta felmosó-pompomjait és lelkesítésorkánjával fémjelezte a napot.

A Simontornya nevezett bajnokainak bevonulása és a baráti köszöntés után Csikós Ildikó igazgató asszony ünnepélyesen megnyitotta a rangos eseményt, majd Tanext Akadémia sportdirektora Baranyó Csaba ismertette a párviadalok menetrendjét.

A mérkőző csapatok együttesen a szomszédok érdeklődő tekintete között vonultak át a megmérettetések helyszínére, ahol drukker-teamünk rímeivel és tánclépéseivel színesített lelkesítések közepette megkezdődtek a viadalok.

A barátságos mérkőzések sorában az elsők a labdarúgás nemes sportágában kerültek megrendezésre. Előbb a simontornyai válogatott mérte össze erejét és futballtehetségét a budapesti diákok válogatottjával,  majd a lelkes vendégharcosok a tanárok és dolgozók delegálta csapatot is kihívták. A harc nemes volt és futballistáknak becsületére váló, ám a második mérkőzés lefújásával a Tanextes férfiembereket budapesti diákjaik is kihívták egy az előzőekhez méltó megmérettetésre.

A következőkben ifjaink a kötélhúzás nemes hagyományában mérték össze bicepszeik erejét. A háromfordulós küzdelemben erő feszült erőnek, elszántság elszántságnak, csapatmunka a csapatmunkának, hogy bájos térpont jelölő pomponlányaink lába elé húzzák az ellen csapatot.

A mérkőzés eldöntetett, de a barátságos csapatküzdelmek még nem értek véget.

A simontornyai vendégharcosok a kosárlabda égbe röpülő sportnemében is kihívták a budapesti tanár-dolgozó csapatot, majd lendületük repítette őket nem csak a palánkon innen és túl, de egészen a budapesti diákság kosárcsapatával vívott mérkőzésig. A két dicső diadal után pedig a vendégmérkőzők pihenőjükben páholyból figyelhették a két korábbi ellencsaptuk mérkőzését.

A nagy küzdelmekre nagy lakoma járt. A harcos seregek baráti hangnemben tértek vissza a Tanext Akadémia épületébe némi ebédszünetre, barátkozásra, ismerkedésre, majd a délelőtt és kora délutáni programban meg nem fáradtak az egyéni versenyekben is bizonyíthatták rátermettségüket.

A sorsolás izgalmait követően az ütői bravúroságot az asztalitenisz viadalokban bizonyíthatták a vállalkozó szelleműek – nézőink ámulására, az emeleten pedig stratégiák és logikák csaptak össze a  sakktáblák felett.

A délutánt az ünnepélyes díjkiosztó zárta, melyen oklevelek és a sportnap során elhasznált szénhidrát pótlására némi édesség talált megérdemelt gazdájára.
És amire mindenki várt: kiderült, hogy a következő megmérettetésig kinél vendégeskedik a Tanext Akadémia Kupa fényes serlege.

A budapesti Tanext csapat az összesített eredmények alapján a következő viadalig büszkén birtokolhatja a kupát.

De mint minden viadal során az Akadéma Kupa minden résztvevője tudja: Nem csak a díjak, mikkel gazdagodtunk... Sőt...

Születtek új ismerettségek, lezajlottak dicső küzdelmek, és ami a legfontosabb : együtt lehettünk és mozogtunk egy fergeteges napon át.

Szöveg : Miklós Melinda

Cimké(k): Budapest, Hírek
Beküldve: 2012.04.27 12:49
Vissza a lap tetejére