BÚCSÚZUNK VÉGZŐS TANULÓINKTÓL!

„Az életed egy új fordulatot vesz,
Egy régi ajtó zárul be előtted.
De ne félj, hiszen ez nem a vég,
Hanem egy kezdet, egy új, ismeretlen kép.”

 

Kedves Végzős Tanulóink!

 

                Szándékosan nem a ballagó diákjaink megszólítást használtam, hiszen jelenleg – a szó klasszikus értelmében vett – ballagásra sajnos nincs lehetőség. Hagyatkozzunk most a képzelőerőnkre. Hunyjuk be a szemünket és képzeljük el a tiszteletetekre feldíszített tantermeket, folyosókat, képzeljük el az ünneplőbe öltözött rokonokat, barátokat és tegyünk egy virtuális sétát az utolsó osztályfőnöki órától az udvarig. Kapaszkodjunk bele egymás vállába és emelt fővel, együtt legyünk büszkék arra, hogy teljesítettétek középiskolai tanulmányi kötelezettségeteket. Azaz a neheze még hátra van. Vizsgaidőszak kezdődik számotokra, ahol bizonyíthatjátok, hogy megtanultátok az általatok választott szakma fortélyait és megértetek arra, hogy kirepülve az életbe, jó szakemberei lesztek szakmátoknak. Vizsga ez számunkra is, hiszen visszajelzést kapunk arról, hogy mennyire sikerült átadni a tudásunkat, mennyire tudtunk felvértezni titeket arra, hogy megálljátok a helyeteket ezen a megmérettetésen. Biztosak vagyunk abban, hogy sikerülni fog. Mi végig ott fogunk állni mögöttetek, ki személyesen, ki gondolatban, de támogatni fogunk titeket a megmérettetésen.

                Ezúton szeretném megköszönni kollégáink áldozatos munkáját, mellyel tereltek titeket a középiskolai évek végéig, tanítottak, formáltak titeket, akiktől olykor – az érdeketekben történő – dorgálást, olykor pedig jó szót kaptatok.

                Köszönöm szüleiteknek, hogy partnerek voltak az elmúlt években és felismerték, hogy csak együtt, összefogva tudunk hatékonyan eredményeket elérni. Kérem őket, hogy vigyázó szemeiket továbbra is tartsák rajtatok, hiszen a középiskola befejezése csak egy állomás a felnőtté válás útján, a cél még nagyon messze van.

Kedves Végzősök!

                Bízom benne, hogy szeretettel fogtok emlékezni középiskolai éveitekre, amikor beugrik egy-egy kedves emlék, egy közösen elkövetett diákcsíny, közösségi program, egy-egy jó hangulatú tanóra. Óhatatlanul előfordul, hogy rossz emlék is beugrik, de higgyétek el, hogy az idő múlásával már arra is szeretettel fogtok emlékezni.

                Végezetül kitartást és jó eredményeket kívánok az előttetek álló vizsgákhoz, valamint boldog, harmonikus életet kevés buktatóval és sok-sok örömmel.

Búcsúzik tőletek a Tanext Akadémia tantestülete!

https://www.youtube.com/watch?v=nAwDPmalScE

Cimké(k): Hírek
Beküldve: 2020.04.30 14:39
Vissza a lap tetejére