A CSÁSZÁRVÁROSBAN JÁRTUNK.....

December 18-án, vasárnap kicsit "szűkre szabott" csapatunk a hajnali órákban elindult meghódítani a hajdani császárvárost, Bécset.

A kényelmes autóbuszban az indulás után mindenki édesdeden szunyókált, Zsóka és Ili tanárnők lazán próbálták kiheverni az indulás okozta "lelki" megterhelés. Utóbbi tanárnő kicsit rosszabbul abszolválta az izgalmakat. Aztán a határ után már rendeztük sorainkat, vidáman szálltunk le az autóbuszról és bizakodóan néztünk a jövőbe! Illetve először Mária Terézia szobrával szemeztünk, mint találkozási ponttal, majd szétváltunk felfedezni a várost. Kellemes, napos idő volt, igazán nem panaszkodhattunk az égiekre.

A Hofburg és környéke volt látogatásunk első színhelye, megnéztük a világhíres Spanyol Lovasiskola épületét és istállóit, szerencsénkre éppen sétáltatták a gyönyörü lipicai ménest, egy-két gyönyörű pacit sikerült megbámulnunk.

Belvárosi sétával folytattuk utunkat, vasárnap lévén minden üzlet zárva volt, csak a souvenir-boltok, éttermek, cukrászdák voltak nyitva. (Azért sikerült egy kis Mozart-kugelt beszerezni!)

Rövid ebédidő után sétáltunk a Mariahilfer strassén, majd a Parlament előtt utunkat a híres adventi vásár felé vettük. A Városháza előtt rengeteg látnivaló, gyönyörű portéka, mindenféle finomság várt minket. A Városháza belső helyiségeit is megnyitották a turisták számára, így kényelmes körülmények között, szép környezetben ittunk egy hamisítatlan bécsi kávét.

Az adventi vásár forgatagában nem is vettük észre, hogy alkonyodik, de így még szebb volt a vásár, a park összes fáján szines égők világítottak és a Városháza patinás épülete is fényárban úszott. Lassan lejárt az időnk, csendben, tele élményekkel (és vásárfiával) elindultunk a találkozási hely felé. Még gyönyörködtünk egy kicsit a kivilágított konflisokban, a finoman csilingelő piros bécsi villamosban, aztán elhelyezkedtünk a buszon és mégegy "Auf wiedersehen"-t intettünk és elindultunk Budapest felé.

A hazafelé tartó utat nagyon hamar tettük meg, meggyötört, fáradt kis csapatunk búcsút intett egymásnak. Az élményeket napokig meséltük az itthon maradottaknak, reméljük, sikerül majd őket is elvinni egy következő, igazán izgalmas szép útra!

Cimké(k): Budapest, Hírek
Beküldve: 2012.01.02 18:25
Vissza a lap tetejére